Dansul mirilor
Vreți să aveți un dans al mirilor memorabil? Cea mai simplă cale ar fi să alegeți un pachet de cursuri și să exersați dansul sub îndrumarea unui instructor profesionist.
Cum pregatim dansul mirilor
O melodie de suflet, sute de priviri atintite asupra voastra si un dans care sa transmita tuturor o parte din emotiile si povestea voastra. Dansul mirilor este probabil cel mai frumos si emotionant moment al serii, ocazia voastra de a straluci si de a impartasi cu toti cei dragi sentimentele voastre.
Pentru ca emotiile si teama sa nu va copleseasca, dansul mirilor trebuie pregatit din timp, cu aceeasi atentie si minutiozitate cu care va ocupati de toate celelalte aspecte legate de nunta. Dar cum pregatim Dansul Mirilor? Care sunt etapele pe care ar trebui sa le parcurgem? Iata cateva sfaturi pentru un prim dans natural, plin de emotie si originalitate:
Lasati-va indrumati de profesionisti
Daca dansul nu face parte din rutina zilnica si doriti sa va impresionati invitatii cu un prim dans original si emotionant, recomandarea noastra este sa alegeti sa frecventati cursuri de dans pentru nunta la o scoala de dans cu instructori profesionisti si cu experienta in pregatirea dansului mirilor.
Un instructor profesionist va sti sa adapteze modalitatea de predare si explicatiile date in functie de nivelul vostru de pregatire, ghidandu-va pasii cu rabdare si oferindu-va un volum de informatii potrivit pentru voi si capacitatea voastra de asimilare. Sub indrumarea antrenorilor specializati, veti avea un dans original, cu o coregrafie care sa va ajute sa spuneti o poveste emotionanta in pasi de dans.
Repetati oricand aveti putin timp la dispozitie
Ca in orice alt domeniu, si in dans cheia reusitei este data de exercitiu si dedicare. Daca va doriti ca miscarile voastre sa fie naturale, iar dansul vostru sa transmita emotie trebuie sa alocati timp pentru repetitie. Chiar si o jumatate de ora pe zi va vor ajuta sa progresati si sa fiti mai relaxati in miscari.
Doar exersand in timpul pe care il aveti disponibil intre sedinte, miscarile invatate la sedinta anterioara va vor intra in reflex, capatand naturalete si cursivitate. In acest fel veti putea folosi la maximum sedintele de dans pe care le aveti la dispozitie, permitand instructorului sa lucreze cu voi noi pasi de dificulatate sporita si detalii legate de estetica dansului care sa ajute sa dati eleganta dansului.
La ultimele repetitii exersati in conditii cat mai apropiate cu cele de la nunta
Pentru ca emotiile din seara nuntii sa fie cat mai mici si voi sa straluciti pe ringul de dans, este indicat sa exersati in conditii cat mai apropiate de cele de la nunta. O scoala de dans cu experienta, va va sfatui ca la ultimele 2 sedinte sa repetati doar cu pantofii pe care ii veti avea la nunta, cu crinolina sau cu o fusta lunga (in cazul in care rochia de mireasa nu are crinolina) si un sacou pentu mire.
O shimbare, oricat de mica, va va scoate din zona de confort si veti avea nevoie de cateva dansuri pentru a va putea adapta schimbarii.
Ultima sedinta de dans ar trebui sa aiba loc la salonul de nunta, pentru a va obisnui cu ringul, orientarea in spatiu si gradul de alunecare al suprafetei. Familiarizandu-va cu ambientul, veti deveni mai siguri si increzatori, iar emotiile din seara nuntii vor fi ceva mai mici.
Important! In ziua nuntii, repetati cel putin o data si cu rochia de mireasa. Puteti sa repetati chiar si fara muzica, doar succesiunea miscarilor pentru a va obisnui sa dansati cu rochia.
In cate sedinte inveti dansul pentru nunta
Incepeti cursurile de dans cu cel putin 1 luna si jumatate – 2 inainte de nunta.
Pentru ca primul vostru dans sa aiba naturaletea dorita, recomandam sa incepeti cursurile de dans cel mai tarziu cu o luna si jumatate – 2 luni inainte de nunta. Desigur, in cazul in care va doriti un dans cu grad de dificultate ridicat sau compus din mai multe stiluri de dans, cursurile de dans trebuie incepute cu mai mult timp inainte.
Cu cat incepeti mai devreme cursurile de dans, cu atat presiunea si stresul vor fi mai mici, iar voi veti putea aborda treptat si cu calm aceasta noua experienta.
Este necesar ca planificarea orelor de dans sa fie facuta in mod echilibrat, cu o sedinta, cel mult doua pe saptamana. In acest fel, veti avea suficient timp intre sedinte pentru a sedimenta, prin exercitiu, informatiile primite in timpul orei si pentru a da cursivite pasilor invatati la sedinta anterioara.
Pentru un dans degajat si elegant este esential sa nu amanati momentul inceperii cursurilor de dans pana in ultima saptamana sau in ultimele doua saptamani. Orele de dans vor incarca si mai mult programul deja aglomerat pe care il aveti, iar dansul va deveni un motiv de stres suplimentar, ceea ce va afecta capacitatea voastra de concentrare si de asimilare din timpul sedintelor.
Cum alegem muzica perfecta pentru dansul mirilor
Dansul mirilor este un moment special, care ar trebui sa fie al vostru, al cuplului proaspat casatorit, insa cu toate acestea, este si unul public, in cadrul caruia sute de ochi vor fi atintiti asupra voastra, cu multe asteptari, urmarindu-va fiecare miscare.
Alegerea muzicii este unul dintre aspectele importante. Ce muzica alegem pentru dansul mirilor? Ce va fi cel mai potrivit stil pentru nunta voastra? Sa fie valsul mirilor sau dansul latino? Tangou sau poate un colaj din mai multe siluri de dans?
Ei bine, un prim pas pe care trebuie sa il faci in alegerea melodiei ideale pentru dansul mirilor va fi legatura voastra (a cuplului) cu melodia respectiva. Ce va leaga de acest cantec sau de stilul de dans in cauza? Este ceva care vorbeste deschis despre povestea voastra de iubire? Daca nu ai idee depre cum sa verifici asta, asculta pur si simplu versurile. Vor spune suficient de multe, astfel incat voi sa va dati seama daca este melodia potrivita.
Apoi nu uita sa alegi o melodie care sa fie dansabila. Chiar daca ti-am recomandat sa acorzi o mare importanta versurilor, trebuie sa stii ca tempo-ul melodiei este la fel de important. Nu te va ajuta cu absolut nimic daca versurile melodiei vi se vor potrivi perfect, iar dansul mirilor va fi unul fortat, deloc spontan si in nici un caz natural.
Nu in ultimul rand, asigura-te ca melodia va ajunge si in playlist-ul celui care va pune muzica. S-au intamplat erori de multe ori si nu ai vrea ca dupa zeci de repetitii, lucrurile sa iasa exact pe dos fata de cum le-ai dorit. Asa ca fa o copie si asigura-te ca vei dansa pe melodia aleasa de voi, nu de altii.
Cat de lung trebuie sa fie dansul
Trebuie sa gasesti o coreografie care sa mearga perfect cu dansul pe care il vei arata tuturor invitatilor. Ai grija, totusi, sa nu fie ceva foarte lung sau foarte complicat. Nu uita ca nu esti un dansator profesionist si s-ar prea putea ca dansul sa iasa unul fortat, greoi si mult prea concentrat si prea putin relaxant. La urma urmei, este nunta ta, momentul tau si trebuie sa te simti bine, sa fii tu insuti, relaxat.